Дадоха на съд мъж, пребил жена си и я заплашил с убийство в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9168731 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Софийска районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу обвиняемия К. К. за това, че причинил лека телесна повреда на М. К. в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК, както и за това, че се заканил с убийство на М. К. - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемият К. К. и пострадалата М. К. били съпрузи и живеели в апартамент в гр. София. След раждането на детето им отношенията между тях се влошили. К. К. започнал редовно да употребява алкохол, след което ставал агресивен към М. К.

На 2 март 2019 г. около 22,15 ч. К. К. и съпругата му си били вкъщи. След като бил употребил алкохол, К. К. отишъл в спалнята при М. К. и детето,започнал да обижда М. К., след което започнал да ѝ нанася многократно удари по главата с ръце. Когато тръгнал да излиза от стаята, обвиняемият се обърнал към М. К. като ѝ се заканил: „Тая вечер ще те убия, разбра ли?“. Отправените закани възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването им, тъй като преди това той ѝ бил нанесъл множество удари. След като излязъл от стаята, М. К. подала сигнал на телефон 112. На място пристигнали полицейски служители, които отвели К. К. в полицията. Пристигнал и екип на ЦСМП, който указал медицинска помощ на пострадалата.

През лятото на 2019 г. К. К. и М. К. били в дома си. К. К. отново бил употребил голямо количество алкохол. В един момент той започнал да упражнява физическо и психическо насилие спрямо М. К., като ѝ крещял, обиждал я и я изритал по крака. Подобен инцидент се случил и на 19 август 2019 г. около 20.00 ч. М. К. и детето били в спалнята, когато К. К. влязъл при тях и започнал да обижда пострадалата, след което ѝ нанесъл удари с юмруци в областта на главата. М. К. не подала сигнал за случая.

На 24 август 2019 г. около 17.00 ч. К. К. отново консумирал алкохол и започнал да се заяжда с М. К. Тя предположила, че напрежението може да ескалира и решила с детето да гостуват на нейни роднини. Около 19,15 ч. М. К. започнала да прибира дрехи за детето, когато в стаята влязъл К. К. Тя му обяснила, че тази вечер ще отидат при роднини, за да няма скандали. К. К.много се ядосал и ѝ казал, че детето няма да ходи никъде. Започнал да я рита с крака в областта на тялото, стискал я за врата и нанесъл удар в областта на главата, в следствие на който М. К. залитнала към врата и си ударила главата.След това К. К. изгонил съпругата си от дома им.

Пострадалата веднага подала сигнал на телефон 112. На място пристигнали полицейски служители, които задържали обвиняемия К. К. След този случай М. К. напуснала жилището и подала молба по Закона за защита от домашно насилие.