Въвеждат краен час за работа на заведенията в София (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9170702 www.24chasa.bg

Краен час за работа на заведенията в София ще бъде въведен по-късно днес. Очаква се Софийският оперативен щаб да определи до колко часа вечер ще бъде разрешено на ресторанти и заведения да работят в столицата, както и откога да се въведе мярката. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Не става дума за въвеждане на вечерен час, а за работно време, което да е приемливо и за собствениците на заведения. Става дума за ресторанти и заведения, които могат да осигурят необходимата дистанция. Ще разговаряме и с браншовите организации и се надявам заедно да намерим решение", обясни Фандъкова.

Причината за въвеждането на новата мярка в столицата е, че четвъртък вечерта при проверки на СДВР на нощни заведения, които трябва да са затворени, са установени нарушения.

Фандъкова отново обяви позицията си, че към момента детските градини не трябва да бъдат затваряни, както и малките ученици трябва да продължат да се обучават присъствено в училище, защото за тях това е важно.

"Надявам се да имаме задържане на броя на заболелите. В София има лек спад на новозаразените за последното денонощие, но отчитаме трайно увеличение на броя на хоспитализираните и на пациентите, които са на интензивно лечение", каза Фандъкова.