Мъж и жена, обвиняеми за убийство в Монтана, остават в ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/9170765 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Окръжен съд – Монтана взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъж и жена, обвиняеми за убийството на 63 годишен мъж в областния град. На 24 октомври 2020 г. след празнуване на рожден ден на 32-годишната М. В. В. в дома на Р. Ж. М. /40 г./ в Монтана между част от участниците в празненството избухнал скандал, който прераснал в побой над 63-годишния А. Х. А. от село Николово. След нанесените му многобройни удари пребитият мъж изпаднал в безсъзнание, извикана била „Спешна помощ“, но по-късно пострадалият издъхнал от травмите си.

По случая е образувано досъдебно производство и на 26 октомври служители на МВР задържали за извършеното убийство Р. Ж. М. и М. В. В. След като се запозна с всички събрани досега доказателства по досъдебното производство съдът намери искането на Окръжна прокуратура за задържане под стража на двамата обвиняеми за основателно.

Според съда от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р. Ж. М и М. В. В. са извършили престъпното деяние, в което са обвинени, престъплението е тежко, за което законът предвижда наказание от 10 до 20 години „Лишаване от свобода“, налице е както висока степен на обществена опасност на деянието, така и на извършителите му и съществува реална опасност обвиняемите да се укрият и да извършат друго престъпление. Затова Окръжен съд –Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Р. Ж. М и М. В. В.

Определението на съда може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд – София.