Борисов: Имаме екшън план за справяне с последиците от COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9172728 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов СНИМКА: Фейсбук

"Продължаваме да работим за развитието на страната и да следваме приоритетите на правителството. България има План за възстановяване и устойчивост. С него не само ще се справим с последиците от COVID-19, но и имаме начертана посока за развитие". Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си. 

"Ще продължим да подкрепяме най-уязвимите групи и бизнеса, да повишаваме капацитета за реакция на здравната система, да запазваме заетостта и да прилагаме мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Това са целите, които правителството няма да спре да следва. Заедно можем да ги постигнем", пише още той.

По думите му екшън планът стъпва на четири цели.

"Работа за по-иновативна, зелена, свързана и справедлива България. 2 431.9 млн. лв. са предвидени за модерно образованието. научните изследвания и иновациите. 4 499.0 млн. лв. за постигането на кръгова и нисковъглеродна икономика, за устойчиво селско стопанство и за биоразнообразието. От тях 3 млрд. лв. ще бъдат вложени конкретно в енергийна ефективност на сградите. 2 675.1 млн. лв. за подобряване на цифровата и транспортната свързаност и местното развитие. 2 553.5 млн. лв. са определени за важните сектори здравеопазване, бизнес среда и социално включване. От тази сума 607 млн. лв. ще се вложат за подобряване на материалната база на държавните и общинските болници", обясни министър-председателят.

Вижте Националния план за възстановяване и устойчивост тук.