Корнелия Нинова с коронавирус, в болница е (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9173015 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова

Корнелия Нинова е с коронавирус. Днес е излязъл резултатът от PCR теста й и той се е оказал положителен. Нинова усетила някои симптоми и затова побързала да си направи теста, научи "24 часа".

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе приета днес във ВМА София след положителен тест за Covid-19. Повече информация за здравословното й състояние ще бъде предоставена допълнително", съобщиха от пресцентъра на БСП.

След заседанието на парламента вчера Нинова се почувствала зле и отишла да си направи тест, който показал, че е заразена с коронавирус. Лекарите от ВМА преценили, че е по-добре да я оставят в болницата под наблюдение, разказаха запознати.

Това не е първи тест за Нинова за изминалата седмица. Тя не се чувствала много добре и си е направила няколко теста в различните дни, но всички били отрицателни. Затова продължила да ходи на работа, макар да ограничила срещите си максимално. Във вторник се провеждат заседания и на Изпълнителното бюро, и на парламентарната група. А от сряда лидерката бе в парламента, където участва активно в дебатите по закони, а в петък чете и декларация от името на група.

В пленарната зала Нинова стои с маска, която сваля само, когато говори от трибуната.

Болни са още трима от червените депутати - зам.-шефът на групата Драгомир Стойнев, Анна Славова и Иван Иванов. Няма да има организирано тестване на колегите им, а всеки ще ходи до лабораторията по своя преценка, разкриха запознати.