Караянчева изпрати съболезнования на гръцкия и турския си колега

https://www.24chasa.bg/novini/article/9174109 www.24chasa.bg
Цвета Караянчева СНИМКА: Архив

Председателят на парламента Цвета Караянчева изпрати съболезнователни адреси до председателите на парламентите на Гърция и Турция по повод опустошителните земетресения по рано през деня.

"С дълбока загриженост научих новината за жертвите, пострадалите граждани на Гърция и разрушенията, причинени от земетресението, засегнало остров Самос", пише Цвета Караянчева до председателя на парламента на Република Гърция Константинос Тасулас.

"Покрусени сме от новината за човешки жертви, стотици ранени и жестоките разрушения в Турция", отбелязва в съболезнователното си писмо до председателя на Великото Национално събрание на Турция Мустафа Шентоп.

Тя изразява в писмата си най-искрена и човешка съпричастност и солидарност към гръцкия и към турския народ в този труден момент, както и съболезнования и съчувствие към семействата и близките на жертвите и ранените.

"Надявам се, че навременните и професионални действия на спасителните екипи и медицинските служби ще помогнат за спасяването на хора и за бързо възстановяване на ранените", пише още председателката на НС.