Прокуратурата в Стара Загора гледа случая с нападнатия екип на НОВА

https://www.24chasa.bg/novini/article/9175646 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за повреждане на чужда движима вещ – видеокамера, собственост на НОВА, съобщиха от медията.

На 30.10.2020 г. около 16.30 ч. е подаден сигнал на тел.112 за скандал и закана за саморазправа с екип на NOVA. Разправията е станала пред автокъща в Стара Загора. На местопроизшествието е изпратен веднага екип на полиция. При пристигането на място органите на реда установили, че там се намират главният редактор на предаването „Съдебен спор“, оператор и шофьор. Служителите обяснили, че са заснемали репортаж, свързан с покупко-продажба на автомобил от автокъщата, след сигнал, подаден от недоволен клиент от сделката, съобщиха от прокуратурата.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор, по чието разпореждане са започнали неотложни следствени действия. Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства, изискани са записите от охранителните камери в района на обекта. След това незабавно са извършени разпити на всички установени на място свидетели – очевидци на случилото се.

Видеокамерата е предоставена с протокол за доброволно предаване на разследващия орган. Предстои назначаване на техническа експертиза за установяване характера и степента на повредата на видеокамерата и оценителна експертиза за установяване на размера на причинената щета.