Кампанията на Тръмп със съдебен иск за спиране на преброяването на бюлетините в Мичиган

https://www.24chasa.bg/novini/article/9190642 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Кампанията на американския президент Доналд Тръмп подаде съдебен иск в щата Мичиган за спиране на преброяването на бюлетините на президентските избори, предаде Ройтерс.

"Подадохме днес иск в Мичиганския съд по исковете, за да бъде спряно преброяването, докато не ни бъде осигурен значителен достъп (до местата, на които се броят бюлетините - бел. ред). Ние също така искаме да направим преглед на онези бюлетини, които вече са били отворени и преброени, докато не сме имали достъп", заяви кампанията на Тръмп, предаде БТА. 

Според ръководителя на кампанията на Тръмп - Бил Степиън, неговите екипи не са имали достъп до няколко места в Мичиган, за да наблюдават отварянето на урните и преброяването на бюлетините, допълва Франс прес.

До момента няма ясен победител в колебаещия се щат Мичиган, който има 16 гласа в избирателната колегия, показват данни на социологическата агенция "Едисън рисърч".

Съперникът на републиканеца Тръмп - демократът Джо Байдън, има съвсем малка преднина в Мичиган, където са преброени 92 процента от очакваните гласове.