БСП: Няма да подкрепим бюджетите на управленското безсилие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9196035 www.24chasa.bg
Снимка: БСП

Парламентарната група на БСП няма да подкрепи бюджетите на управленско безсилие, които ни се предлагат от правителството. Милиарди левове отново ще бъдат хвърлени в нереформирани системи. Това каза пред журналисти депутатът от БСП Крум Зарков.

“Няколко години бездействия не само че са вредни, а вече ще струват много скъпо. Това са публични средства, които не могат да бъдат изразходвани просто така. И тъй като управляващите и мнозинството им го знаят, прилагат невиждани досега методи за силовото му прекарване през парламента. Днес сутринта, когато народните представители, вероятно и тези от ГЕРБ, са идвали на работа, не са знаели, че ще им се наложи да разглеждат най-важните закони в страната. Закони, които с право се очакват от българските граждани, но не по този начин, не по метода на джипката, вкарана в парламента. Ние няма да легитимираме този процес и ще направим алтернативните си предложения, но не днес е времето за разглеждане на този бюджет, не и по този начин”, категоричен не той.

“Здравеопазването - нито една качвствена реформа и нито една дупка в системата не може да бъде запълнена с изливането на нови и нови стотици милиони. В пенсиите - пенсионерите нямат нужда от подеяния, а от система”, допълни Зарков.

Крум Зарков
Крум Зарков

БСП изпрати и писмено искане до здравния министър проф. Костадин Ангелов с настояване да даде информация кои депутати са били карантинирани, тъй като има съмнения, че такива са дошли на работа днес, за да може парламентът да събере кворум.