A1 дарява средства за доброволци в COVID отделенията на три ключови болници

https://www.24chasa.bg/novini/article/9196820 www.24chasa.bg

Невидими герои, подкрепете като А1 видимите – лекари и сестри от първа линия

Когато през март заразата ни заля, “24 часа” разказваше всеки ден за невидимите герои. Тези, които помагаха с парични и други дарения на българските болници.

В петък компанията А1 обяви, че ще финансира работещите лекари, медицински сестри и санитари в COVID отделенията на три здравни заведения. (Виж долу)

Отново сме в плен на пандемията и надграждаме кампанията - “Невидимите герои за видимите”.

Ще разказваме истории за хора, организации, компании, които помагат безвъзмездно на лекари, медицински сестри, доброволци, рискуващи живота си, за да спасят хиляди. Ще покажем лицата на подкрепата в България в този критичен момент. Имаме нужда да ги видим, да усетим, че никое бедствие не може да пречупи духа ни. Нека покажем, че човещината у нас е по-заразна от коронавируса.

Телекомът помага на „Пирогов“, „Александровска“ и „Св. Анна“ да привлекат допълнителен персонал в следващите месеци

Надявам се този пример да бъде последван от бизнеса, каза изпълнителният директор на компанията Александър Димитров

А1 подкрепя здравната система в борбата с COVID-19 и направи дарение на университетските болници в София “Пирогов”, “Александровска” и “Св. Анна”, съобщиха от телекома.

Компанията ще помогне на три от най-натоварените лечебни заведения да мотивират доброволци – лекари, медици и санитари, които да работят в COVID отделенията на болниците в следващите месеци, които се очаква да бъдат критични по отношение на развитието на пандемията.

Дарението има за цел да подпомогне здравната ни система в условията на нарастващ брой заболели от коронавирусна инфекция, посочват от А1.

В момента основният проблем не е толкова осигуреността с болнични легла, а

недостигът на

квалифициран

медицински

персонал,

който да се грижи за болните в лечебните заведения. Поради тази причина А1 ще подпомогне финансово “Пирогов”, “Александровска” и “Св. Анна” за привличането на около 100 лекари, медицински сестри и санитари.

“А1 и бизнесът в страната биха могли да помогнат за справянето с пандемията, като се ангажират с каузата и извън обичайните си бизнес операции, както направихме и през пролетта. Нещата се променят бързо и не трябва да чакаме. Поради тази причина ще подпомогнем финансово “Пирогов”, “Александровска” и “Св. Анна”, за да наберат още доброволци, които да работят с болни от COVID-19 в идните тежки месеци.

Надявам се примерът ни да бъде последван и от останалата част от бизнеса в страната, защото в момента всички имаме обща кауза”, каза изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров.

“Осигуряването на финансов ресурс от А1, с който да привлечем още медици и санитари да се грижат за заболелите, е

жест, който

ценим високо

В настоящата ситуация имаме особено силна нужда от подкрепата на бизнеса и обществото, за да отговорим на нарастващия брой страдащи хора. В “Пирогов” има достатъчно персонал, но всички са изключително уморени от 6 месеца постоянен труд. За съжаление, много малко са доброволците, които влизат в отделенията за коронавирус, и с подкрепата на А1 ние ще имаме възможност да осигурим повече персонал в тях”, коментира проф. д-р Николай Габровски - зам.-директор по лечебната дейност на “Пирогов”.

“Това дарение

ще помогне да

стимулираме

допълнително

хората,

които работят денонощно в COVID отделенията. При нас няма доброволци, които да не получават заплащане. Смятам, че всеки, който работи, го заслужава. Имаме и студенти, които сме назначили като болногледачи, и те вършат наистина много работа и помагат”, коментира пред “24 часа” директорът на УМБАЛ “Света Анна” д-р Славчо Близнаков.

От А1 посочват, че дарението им е продължение на подкрепата за здравната система, която компанията направи през пролетта след въвеждането на извънредните мерки от 13 март.

А1 подпомогна

четири лечебни

заведения

с дарение на пет дихателни апарата на “Александровска” и още три апарата на болници в Монтана, Добрич и Силистра. Средствата за тях бяха събрани в рамките на кампания за насърчаване на онлайн плащанията. Освен това телекомът даде редица дигитални бонуси на своите клиенти като мобилен интернет на максимална скорост, безплатен достъп до тв съдържание, минути и мегабайти в роуминг и други, за да им помогне да се справят с изолацията и социалната дистанция.