Автокрадецът Лъвицата задържан в дома си, Хастара се изплъзна

https://www.24chasa.bg/novini/article/9208721 www.24chasa.bg
Светослав Петков-Лъвицата

Автокрадецът Светослав Петков-Лъвицата е бил задържан тази сутрин в дома си в кв. "Манастирски ливади" в София. Първият му лейтенант Георги Воденичаров-Кико също е бил арестуван.

Двамата са задържани около 6 ч тази сутрин при акция на СДВР и спецпрокуратурата. Заедно с тях в ареста са отведени още 5-има души. От полицейската хватка обаче е успял да се изплъзне Асен Колев-Хастара. Затова е обявен за издирване.

Полицията проверява домовете на задържаните, както и автомобилите и гаражите им.

Петков и Кико имат няколко ареста, последният бе през 2018 г. Тогава ги хванаха да крадат джип. Кико бе задържан зад волана му, но Лъвицата избяга и се предаде след месец.

Преди седмица пък бе задържан и друг известен автокрадец - Иван Янински-Шумахера.

"На територията на София се провеждат действия по разследване по образувано досъдебно производство по неутрализиране на организирана престъпна група, създадена с цел противозаконно отнемане на автомобили и части за тях", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

"Действията по разследването се извършват от служители на СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура и продължават към момента. Наблюдаващите прокурори ще направят преценка в следващите дни дали да предоставят повече информация по реда на чл. 198 от НПК, която няма да затрудни или попречи на разследването", допълват от прокуратурата.