Марешки: Недопустимо е в такъв момент БСП да саботират държавата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9211639 www.24chasa.bg
Веселин Марешки СНИМКА: Архив

Недопустимо е в такъв момент да саботираш държавата само, защото искаш да наричаш себе си опозиция. Това каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки в декларация от парламентарната трибуна.

Поводът бе, че и днес БСП не се регистрираха в пленарната зала, а кворумът бе скрепен благодарение на карантинирани и болни от коронавирус депутати, които се включиха в заседанието чрез видеовръзка.

Не вярвах на това, което будни български граждани ми разказаха в петък. А какво ми разказаха те? За точно такива циркове, в които колеги от БСП са стояли на трибуната и са твърдели, че ги няма в залата (бел. авт. - миналата седмица червените не се регистрираха в зала, но при поименното преброяване парламентарната шефка Цвета Караянчева преброи част от тях като присъстващи, което накара социалистите да настояват от трибуната, че не може да ги брои, след като не са присъствали). В същото време лекари няма. Тези, които все още са останали и са работоспособин изнемогват. Учителки се разболяват, заместват ги техни колежки, разболяват се и те. Търсим заместнички на заместничките. Други лекари, които все още са на работа, казват "рухваме психически". Полицаите изнемогват. БСП все още си играят на котка и мишка. Защо? Защото са опозиция. Недопустимо е в такъв момент да саботираш държавата само, защото искаш да наричаш себе си опозиция, каза Марешки.

И ние от "Воля" сме оподзиция и имаме различия с управляващите, но цената не трябва да бъде народа ни. Българският народ и държава ще го има и когато Корнелия Нинова вече я няма, продължи той.

Всеки ден ще използваме тази трибуна да се разграничаваме от тази безидейна опозиция. Влезте в дневния ред на народа поне в края на мандата, призова Марешки.