Парламентът не събра кворум при поименна проверка, заседанието приключи

https://www.24chasa.bg/novini/article/9212409 www.24chasa.bg

Днешното пленарно заседание на парламента приключи по-рано, след като при поискана поименна проверка от БСП на депутатите в зала, не успя да се събере нужният кворум от 121 души.

Поименната проверка бе поискана от червения депутат Филип Попов. От близо два месеца БСП и ДПС отказват да се регистрират с мотива, че управляващите са тези, които трябва да осигурят кворума. Миналата седмица  в петък при поименна проверка обаче парламентарната шефка Цвета Караянчева преброи част от депутатите от БСП и ДПС, които видя в залата преди да излязат, в списъка. Тогава червените недоволстваха и обявиха, че няма как да ги броят, защото не са били в залата. Затова сега при поискването на проверката Попов настоя да не бъде включван в списъка с присъстващи.

И тялом, и духом сте тук!, отвърна му обаче председателстващият заседанието Валери Симеонов. И допълни: Първият преброен е г-н Филип Попов.

След поименна проверка както на присъстващите в пленарната зала, така и на депутатите, които се включиха онлайн в заседанието обаче Симеонов обяви: С огромно прискърбие трябва да ви съобщя, че броят на присъстващите е 116. 

Така заседанието на парламента бе разпуснато заради липса на кворум.