БСП настоява за болници изцяло за COVID пациенти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9215830 www.24chasa.bg
Георги Михайлов СНИМКА: БСП

БСП настоява да се обособят няколко болници, които да са изцяло за пациенти с коронавирус, а не всяка болница да се включи в борбата със заразата. Така ще се предпази здравето на медиците, смятат социалистите.

"Натикването във всяка болница на COVID отделения и COVID пациенти са рискт да бъдат все повече заразявани колеги от медицинския персонал. Да бъдат създадени лечебни завдения свободни, които да се занимават само с лечението на COVID инфекции и така да бъде запазено здравето на лекарите", каза от името на партията си проф. Георги Михайлов.

Безплатни тестове за всички български граждани и изнесени пунктове за тестване, поискаха още от опозицията. "Има сериозни проблеми в първи план при тестуването и установяването на заразоносители. Тези проблеми са много сериозни, тъй като на територията на Европа още през лятото, а сега и в Словакия, бяха създадени условия, не да се стоварват контейнери пред болниците, не да се правят COVID звена, а изследванията трябва да бъдат безплатни за всички български граждани и да бъдат създени изнесени пунктовие, в които без опасност за хората да не се нареждат на опашки по 200-300 души с опасност да се заразят", обясни депутатът.

От левицата настояха да се проведе и мащабна информационна акция в цялата страна за реалните параметри от заразата. "Да се проведе мащабна разяснителна кампания, която да представи реалните параметри на заболяването, а не да се говорят небивалици. Тази паника се създаде изкуствено и сега берем плодовете й", каза още проф. Михайлов.