75 000 лв. спечели лидер на БСП от залози за Байдън

https://www.24chasa.bg/novini/article/9218338 www.24chasa.bg
Пламен Станоев се запалил по американската политика още като студент на бригада в Аляска и в Чикаго. СНИМКА: АВТОРЪТ

Пламен Станоев познал и за лидери на други държави

75 хил. лева спечели от залози за победата на Джо Байдън Пламен Станоев от Доспат.

36-годишният лидер на БСП в родопския град заложил още през януари, че Байдън ще е кандидатът на Демократическата партия. През юни, когато партията го издигна официално, букмейкърската компания му изплаща 21 хил. лв. Станоев решил да заложи и за победа на демократа срещу Доналд Тръмп. Печалбата, която взел в понеделник, е 54 хил. лева.

“Познавам политическия живот в САЩ. Следя го от 12 години и затова заложих за Байдън”, казва Станоев. Като студент е бил на бригада в Аляска за 3 месеца. След това останал в Чикаго за 3 г. и започнал работа при американски евреин, който бил един от спонсорите и поддръжниците на кмета Ричърд Дейли. Българинът бил впечатлен от фамилията Дейли - баща и син, които управляват третия по големина град в САЩ близо половин век. Включил се и в кампанията на бившия президент Барак Обама. Дипломираният юрист се върнал в България, но продължил да следи политическите процеси зад океана.

“Имам печалби и от залагания в други държави, които са по-ниски - заложих за лейбъристката Джасинда Ардърн в Нова Зеландия, в Нидерландия за Марк Рюте от Народната партия за свобода и демокрация. В Англия познах, че Борис Джонсън ще е изборът на консерваторите след оставката на Тереза Мей”, обяснява местният политик. Той е работил 4 г. в община Доспат, но преди 2 г. напуснал заради ниско заплащане.

“За печалбата от победата на Байдън като служител в общината трябваше да работя над 10 години”, смята Станоев.

Сега упорито чете и следи политиката във Франция. Смята да залага за победител на изборите през 2022 г., но отсега твърди, че това няма да е Еманюел Макрон.