Как да получите британска диплома в България

https://www.24chasa.bg/novini/article/9219660 www.24chasa.bg

Как да учим у нас и в Европа със стипендия и по британски стандарти

Кризата с COVID-19 принуди българите да обмислят добре приоритетите си, преди да заминат да учат в чужбина. Мнозина кандидат-студенти и студенти, прекъснали обучението си в чуждестранни университети поради пандемията, потърсиха добри алтернативи в България.

Висше училище по мениджмънт във Варна предлага на български и чуждестранни студенти от над 50 държави достъпно обучение изцяло на английски език в бакалавърски и магистърски програми в областите Международен бизнес, Маркетинг, Мениджмънт, Информационни технологии, Туризъм, Хотелиерство и Кулинарни изкуства.

Почти всички специалности се предлагат и на български език. В тях е осигурено допълнително засиленото изучаване на английски език. Между тях, Кулинарни науки и технологии е нова, уникална за българския и европейски пазар програма, която съчетава научен подход с практически умения. Специалността предоставя знания и компетенции в три области - технология на храните, кулинарни изкуства и бизнес умения.

В сътрудничество с Театрален колеж „Любен Гройс“ – София, ВУМ предлага специалностите Актьорско майсторство и Арт мениджмънт.

Огромно предимство е февруарският прием във ВУМ, който позволява на кандидат-студентите да не губят дори семестър от обучението си и да се възползват от възможностите за стипендии и грантове до 10.000 евро по време на цялото си обучение.

Студентите на Висше училище по мениджмънт имат възможност да учат за втора бакалавърска или магистърска степен, ако се прехвърлят за два семестъра в някой от партньорските ни университети във Франция, Холандия, Норвегия, Швейцария и други.

Стратегическото партньорство на ВУМ с Cardiff Metropolitan University, Великобритания, гарантира качествено образование по британски стандарти и също осигурява две дипломи – българска от ВУМ и британска.

На всеки студент на ВУМ е осигурена финансова възможност да учи и/или стажува по програма „Еразъм+“ в стотици европейски университети и компании. Не случайно, според рейтинговата система U- Multirank, сравняваща близо 2000 университета от цял свят, през 2020 г. за четвърта поредна година Висше училище по мениджмънт е класирано на първо място в света по критерий „Студентска мобилност“.

Висше училище по мениджмънт – Варна отчита ръст и вече заема пета позиция в национален мащаб в направление Туризъм според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2020 година. През 2019 г., магистърската програма по Международно хотелиерство и мениджмънт на туризма е на 15-то място в света според Eduniversal Best Masters, а тази по Бизнес администрация – на 5-то място в Централна и Източна Европа.

Все повече младежи решават да останат или да се завърнат на родна земя, откривайки във Висшето училище по мениджмънт уникална мултикултурната среда и възможности за стипендии, обмен и алтернативен и модерен модел на обучение.