Завещание на седмицата - В главната роля: COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9221331 www.24chasa.bg

За една пролетна нощ COVID-19 стана по-известен от Мадона и по-интересен от шоуто на Опра Уинфри.

Само за една нощ бяха преустановени планирани турнета, публични изяви, модни събития, а снимачните площадки опустяха. Музиканти, актьори, модни икони и инфлуенсъри останаха по домовете си и започнаха да водят он-лайн дневници кой как се справя с пандемията и изолацията.

Още в първите дни на изолация зведите ни допуснаха в домовете си. От скука Джъстин Бийбър реши да си обръсне мустака, след което с любимата си Хейли Болдуин разучиха нов танц и го шернаха в TikTok. Някои започнаха да четат книги, други да преподават духовни практики, а трети изнасяха цели концерти. Дженифър Гарнър и Ейми Адамс впрегнаха сили и чрез лайф четения на приказки в Инстаграм, стартираха събирането на средства за децата, които си седят вкъщи и имат нужда от храна, книги и дрехи. Майли Сайръс създаде шоуто Bright Minded: Live with Miley, чрез което изпълнителката даваше съвети на феновете си за позитивно мислене в дните на изолация. И какво ли не още...

Тези дни видяхме и Брад Пит с маска. Нито е по-малко звезда, нито е по-малко секси, нито е по-малко Брад Пит.

И това са само една малка част от звездите, които бяха и са на първа линия в борбата със скуката и със заразата.

С всички тези видеа, снимки и активности, които продължават и досега, звездите ни дават пример за едно. Колкото и да си популярен, трябва да спазваш правилата. Каквато и звезда да си, трябва да си отговорен към себе си и към околните.

В седмицата, в която броят на заразените у нас надмина 4000 дневно, регистрирахме печален брой починали, болниците колабират, лекарствата в аптеките свършват, а аз самият съм у дома, вместо на работното си място, ми се иска да последваме примера на звездите. Да разберем, че носенето на маска не е страшно. Нито пък стоенето на дистанция от другите хора. За миенето на ръцете и пропусното парти пък да не говорим!

Нека да бъдем отговорни! Така можем да спасим нечий живот. Звездите ни го говорят!