Протестиращи аплодират Радев пред БНТ, президентът пак размахва юмрук (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9222121 www.24chasa.bg
Радев се ръкува с част от протестиращите и размаха юмрук. Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Десетки скандират името на държавния глава

21,45 часа

Радев излезе от сградата на БНТ и се спря при протестиращите. Те го посрещнаха с бурни овации, а той се ръкува с част от тях и размаха юмрук.

Само след минута обаче потегли, а останалата част от протестиращите се организира да продължи протеста пред Първо РПУ в подкрепа на задържания по-рано тази вечер.

21,00 часа

Разигра се провокация с хвърляне на яйца, вследствие на което един мъж бе задържан. Малко по-късно протестиращи обградиха тв репортери, като ги обвиниха в избирателно отразяване на протестите.

20,40 часа

Пред входа на БНТ спря колата на НСО заедно с президента. Той бе посрещнат с аплодисменти от протестиращите. Радев само им помаха и бързо влезе в сградата на телевизията, придружаван от охранителите си.

20,20 часа

От другата страна на преградата от микробусите на полицията има контрапротест срещу президента. Те са около двадесет души.

20,15 часа

Полицейски микробуси преградиха ул. Сан Стефано, където се намира националната телевизия, а плътен кордон от полицаи препречи достъпа на протестиращите до централния вход на сградата.

19,45 часа

Десетки протестиращи са се събрали пред сградата БНТ в подкрепа на президента като скандират: "Радев! Радев!" Тази вечер държавният глава ще е гост в предаването "Панорама" от 21 часа и те ще го изчакат.
Пред входа на телевизията има и разпъната шатра на движението БОЕЦ. Пред множеството говорят протестиращи от движението по темата за Северна Македония. Във фейсбук от БОЕЦ зоват да се събират хора, за да зададат въпроси на Радев по актуални за страната въпроси.
В района има засилено полицейско присъствие. Забелязват се и привърженици на "Да, България".

На място са и майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" както и отец Дионисий, който бе неотлъчно на тазгодишните протести.
Протестиращите скандират и срещу премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

.

Протестиращи аплодират Радев пред БНТ, президентът пак размахва юмрук (Снимки)