“168 часа”: Силни жени превземат Белия дом: Пътят дотам на Камала Харис и Джил Байдън

https://www.24chasa.bg/novini/article/9224293 www.24chasa.bg

Камала Харис - бедното момиче воин от приказката за американската мечта

В политиката успява да си изгради образа на лошото ченге с женска деликатност и мисъл за благото на всички

От малка научава, че течението на живота отнася слабите и неспособните да плуват

Истинска еуфория завладя Америка, след като Джо Байдън стана 46-ият президент на страната. Но толкова за него, защото триумфът му определено остана в сянката на нечий друг. Милиони се радваха повече на новия си вицепрезидент, отколкото на новия си държавен глава.

Това пролича и в постовете в социалните мрежи на десетки световни звезди, които ликуваха за успеха на Камала Харис.

Дамата официално се записа в историята като първата жена - вицепрезидент на САЩ, първата жена от афроамерикански произход и първата с азиатски корени на този пост.

Не може да се отрече, че макар здравето на Байдън да бе поставено под съмнение и използвано от републиканците в негов ущърб, избирателите не се разколебаха именно заради надеждата, която видяха в лицето на Харис. Анализаторите посочиха, че заради напредналата възраст на Байдън е възможно в даден момент неговият вицепрезидент да го наследи. И именно това даде още повече основания на хора от всички възрасти, раса и пол, виждайки себе си в нея, да дадат своя глас в полза на този тандем.

Харис е абсолютната дръзка героиня от модерната приказка за американската мечта - бедното момиче, тръгнало отникъде и стигнало до Белия дом с много битки и непоколебимост в името на онеправданите.

Какъв е бил животът на Камала и какво е направила новата първа дама за Джо Байдън, четете - ТУК