Петър Велков: Във Варна няма учители и за онлайн обучение

https://www.24chasa.bg/novini/article/9229821 www.24chasa.bg
Петър Велков

Училище във Варна премина изцяло дистанционно, няма учители дори и за онлайн обучение по някои предмети. Това написа във Фейсбук математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

- "Към обучение от разстояние преминават дори и първокласниците. Причината - „броят на заболелите, включително и с положителен тест учители, продължава да нараства„, пише в съобщение на сайта на училището. Някои часове ще се провеждат със заместващи учители, други – английски, музика, няма да има, тъй като не са намерени заместници. Класни ще водят часовете по физкултура.

- Вижте, хора, цяло лято говорих какво е нужно да се направи, към края на лятото предупреждавах, когато се взеха решения да се върнем присъствено, че ще има починали учители и за всичко, което ще се случи. Преди месец само, когато беше казусът с целия клас, който отказваше да се върне и с тяхната класна - покойна Руми ви казах, че този процес тепърва започва и немалко учители ще загубим. От тогава до сега починаха над 25 педагози…

- Цяла есен до ден днешен в почти всяко мое участие и анализ предупреждавах, че ще стигнем до момент, в който дори няма да има учители, които да преподават на децата ни – независимо дали с маски, без маски, дистанционно или присъствено…

- На моята стена можете да видите десетки решения на текущите проблеми и прогнози, 95% от които са се сбъднали от юни месец до сега…дяволски се надявах да се окажа, че греша….

- В публикацията си на 27 юли предупредих, че това ще стане, неизбежно е.

"Няколко тъжни истини са ясни за всички експерти по темата в света: Ще има деца, които ще се разболеят, не просто заразят. Ще има немалко деца, които ще прехвърлят вируса към свои баби, дядовци и хора с хронични заболявания, в резултат на това най-вероятно и смъртни случаи. Някои неща са сигурни - дали ще се заразят учители - категорично да, дали ще почине някой учител - най-вероятно да, чиста математика и статистика, за съжаление. Ако кажем нещо различно от това, 100% ще излъжем. Какъв ще бъде този % ще зависи само и единствено от това какви решения ще вземем и какви мерки ще предприемем", написа Велков.