Нов вариант за детските догодина - помощи само за най-бедните, данъчни облекчения за останалите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9232754 www.24chasa.bg
ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ

Детски надбавки да се дават само на семействата с ниски доходи, а останалите да получат данъчни облекчения. Такава идея са обсъдили днес патриотите и ГЕРБ, стана ясно от публикация на зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов във фейсбук.

Идеята на правителството детски надбавки да се дадат на всички деца догодина бе приета на първо четене в закона за бюджета, но между първо и второ четене депутати от ГЕРБ внесоха предложение те да останат само за семействата с ниски доходи. Контра на тях пък ВМРО внесоха свое предложение - детските надбавки да са за всички деца.

"Приятели, спорът ни с ГЕРБ за детските надбавки предизвика голям интерес и затова се радвам да споделя с вас, че сме на път да го решим по начин, който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи и лекари. При това без да противопоставяме различните групи. Имахме конструктивен разговор с министър Ананиев, обединихме се около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа. Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни - тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез ЗСПД и т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер - т.е възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв.годишна подкрепа", написа Веселинов във фейсбук.