УМБАЛ "Свети Георги" с обстойна проверка за починалите на стълбите пред болницата (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9237573 www.24chasa.bg

От УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив изпратиха съобщение във връзка с видеоклип с пациенти, чакащи около 40 минути за настаняване пред входа на едно от отделенията на УМБАЛ „Свети Георги“

Припомняме, че скандално видео показва как преди това двамата мъже чакат за настаняване пред сградата, единият - на кислородно дишане, а другият - легнал на стълбите. Те са пренасочени от Инфекциозната клиника, където са лекувани предишните дни. Двамата пациенти чакат повече от 40 минути, преди да се свържат с медицинско лице.

По случая тече обстойна проверка. Събират се обяснения от всички служители, взели участие в диагностично-лечебния процес и в комуникацията по прехвърлянето на пациентите от Клиниката по Инфекциозни болести към стационара на Отделението по Професионални заболявания, както и от отговорните административни ръководители!

Ръководството на лечебното заведение обявява медиен брифинг за съобщаване на събраните до момента данни по случая, който ще се проведе в 9.00 часа на 19.11.2020 г. пред Административния вход на Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“, гр. Пловдив, бул. Пещерско шосе №66. Всички материали и данни по случая ще бъдат предоставени и на Прокуратурата за проверка по компетентност.

Очаквайте подробности.