Нинова се включва като доброволец в борбата с COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9237823 www.24chasa.bg

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в преодоляването на кризата, предизвикана от COVID-19, съобщи от страницата си във Фейсбук лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова. Сред тях е и самата тя.

Депутатите ще се присъединят към инициативата на тримата лекари-народни представители от левицата проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, които от миналия понеделник работят на доброволни начала в болниците в Свищов и Шумен, откъдето алармираха за краен недостиг на медици.

Доброволците от Парламентарната група на левицата ще се разпределят в три направления, според общото им решение.

По първото направление група депутати-социалисти влиза в болници и ковид отделения в цялата страна, поясни в поста си Корнелия Нинова.

Втора група от колегите им ще се включи в дейността на Районните здравни инспекции, а третата - в социалните служби.

„Част от колегите пожелаха да бъдат доброволци в здравни заведения и социални служби в избирателните си райони“, уточни Нинова.

Тя съобщи още, че депутатите-доброволци започват мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание.

„Благодаря на нашите депутати, че в този труден момент проявяват гражданска отговорност и грижа за хората“, написа още председателят на БСП Корнелия Нинова.

Нинова се върна към активна работа в началото на тази седмица, след като пребори успешно заболяването и карантината й приключи, а днес вече се подготвя с колегите си да помогне за справяне със ситуацията като доброволец.