Обяснение в любов от един фен на "Ливърпул”

https://www.24chasa.bg/novini/article/9243567 www.24chasa.bg

Германецът Юрген Клоп пое кормилото на отбора преди 5 г.

и го поведе към световната слава

Тридесетгодишната мечта на милиони фенове се сбъдна през лятото на 2020 г. - британският футболен отбор “Ливърпул” успя да извоюва шампионската титла в английската Висша лига, като в този момент тимът бе и актуалният носител на трофея в Шампионската лига.

Всичко това се случва пет години след като германецът Юрген Клоп пое кормилото на отбора и го поведе към световната слава, печелейки любовта на журналисти, почитатели и дори съперници.

“Своеобразно обяснение в любов” е и книгата на Антъни Куин - “Клоп”( ИК "Сиела"), в която един истински фен създава нестандартна биография на човека, чиято репутация расте всеки ден.

Българското издание излиза в превод на Христо Димитров и е под спортната редакция на журналиста Христо Раянов - и двамата горещи фенове на “мърсисайдците”.

В книгата са проследени не само стъпките на “Нормалния” от малкото градче в Югозападна Германия Глатен през опитите му като играч, назначаването му за треньор на “Майнц 05”, разбуждането на заспалия отбор “Борусия” (Дортмунд) до най-значимото предизвикателство – назначаването му като мениджър на легендарния “Ливърпул”, дремещ със спомена за своите години на доминация на Острова.

Разказът на Антъни Куин се простира чак до историческата победа на отбора през юни 2020 г. и създава искрен и неподправен спортен летопис на една объркана и осеяна със страхове и надежди година, преминала под знака на световната пандемия от COVID-19.

В биографията “Клоп” читателят ще открие не само невероятната история на може би най-харесвания футболен треньор в модерния спорт, не само автентичен портрет на британския шампионат през последния половин век, но и “обяснение в любов” към Негово Величество Футбола и една от неговите столици - Ливърпул. Такова, каквото само един истински фен може да напише.

Други заглавия на "Сиела":

Многолик портрет на

България в 1400 снимки

“1000 страници България” от Румяна Николова и Николай Генов - носител на приза “Златен лъв” за издателски проект с най-голяма обществена значимост, излиза в допълнено и обновено издание (ИК “Сиела”).

“1000 страници България” е не само пътеводител или енциклопедия и не се изчерпва с елементите на пътеписа. Съчетава всичко това във вдъхновяващ поглед към страната ни от двама журналисти.

В новото луксозно издание с твърди корици ще намерите любопитни факти и неизвестни истории за места и хора, които може би познавате, и още безброй други, за чието съществуване не сте и подозирали. В над 1000 страници и 1400 снимки ще обходите България надлъж и шир в днешните и отминалите ѝ дни. Българската природа, традиции, бит и история оживяват в този автентичен и многолик портрет на родината ни.

Румяна Николова и Николай Генов се определят като неизлечимо влюбени в пътуванията, винаги въоръжени с фотоапарат. Плод на митарствата им са 18 пътеписни книги. Познават отлично страната ни и показват любопитната и недостатъчно позната България.

Бяла и романтична

Коледа в Норвегия

“Подарък през декември” от Джени Гладуел (ИК “Сиела”) е бягство сред уюта на коледна Норвегия. Джейн е разследващ журналист. Непредвидено е пътуването ѝ до страната на Северното сияние. Сред заснежените гори Джени открива писма от времето на Втората световна война между млад войник и тайнствената му любима. В компанията на магнетичен мъж Джейн тръгва по следите на романтичната история. Дали в края не я очаква собственото ѝ щастие?

Класация на издателството