През март ремотират пътя от Самоков през Долна баня до Ихтиман (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9244988 www.24chasa.bg

Живот и здраве през март ще се ремонтира пътят от Самоков през Долна баня до Ихтиман. Това каза премиерът Бойко Борисов при инспекция на пътя Самоков - Дупница след посещението си в Самоковл

На видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя във фейсбук“, се виждат министърът на икономиката Лъчезар Борисов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Живот и здраве март месец през Долна баня до Ихтиман пътят ще бъде ремонтиран. Това е най-прекият път, за да не влизат през София хората за АМ „Тракия“. След този път отиваме към Ихтиман и пътя за Панчарево. Трябва да мине ски сезонът, за да не пречим на хората да пътуват от София и ще се работи и по двата лота.

Проектът за ремонта на път Дупница - Самоков е с европейско финансиране и национално съфинансиране.

По-късно във фейсбук Бойко Борисов публикува: Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница. Разделен е на два участъка Дупница - Клисура и Клисура - Самоков. Финансирането е национално и европейско на обща стойност близо 26 млн. лв. Това е изключително важна отсечка, защото по нея минава трасето на паневропейския транспортен коридор № 8, свързващ Адриатическо море с Черно море. Със завършването на ремонта на участъка Долня Баня - Ихтиман ще се осигури още една бърза връзка между магистралите "Струма" и "Тракия".