Кючюк: Днешното управление е провалено

https://www.24chasa.bg/novini/article/9245356 www.24chasa.bg
ИЛХАН КЮЧЮК

"Днешното управление е провалено. България и нейните млади хора имат пред себе си да решават сериозни проблеми. Това обаче ще стане с друго управление, притежаващо друга философия и модел, и което компетентно и отговорно, залагайки на потенциала на нацията и на самите млади хора ще е способно да създаде условията за постигането на такъв социален статус, който да ги зареди със самочувствието на достойни граждани на ЕС. За такава смела политическа стъпка е необходима нова политическа сила и нова компетентност. Европа е континент на възможностите и ние сме длъжни да ги предоставим на младите хора на България".

Това каза днес евродепутатът Илхан Кючюк в речта си по време на осмата Национална конференция на Младежкото ДПС. Днес 350 делегати трябва да изберат ново ръководство на МДПС на онлайн конференция. Единственият номиниран за нов председател пък е настоящият зам.-шеф на младежите Сезгин Мехмед.

"Едно от най-големите предизвикателства пред модерния свят е невидимо за обикновените човешки очи. То трудно се открива и с прецизна техника, но постави всички нас на ръба. Цели държави затвориха границите си, други наложиха строги ограничения на собствените си граждани. В този контекст се оказа, че всички ние в по-малка или в по-голяма степен сме заложници на микрозаплахата, надвиснала над цивилизацията", каза Кючюк. Подчерта, че пандемията от коронавирусна инфекция е поставила пред всички нас големи предизвикателства - в европейските среди се заговорило за нов тип политика, а в световен план страните променили не само нагласите си за този нов тип на общуване.

"Въпреки глобалната затвореност, ние оставаме отворени към света, защото съпричасността и отговорността са нашето ДНК. Защото сме доказали, че сме не само част от съвременното българско общество, а и активен участник в неговото съграждане. Заедността като представа за човешка близост сега се трансформира и в контакт с електронните устройства. Това, че сме в крак с времето си - модерни, иновативни не е достатъчно. Днес поемаме ангажимента да отправим поглед към бъдещето. Нещо повече - да пренесем бъдещето днес. Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем на крачка пред другите", продължи Кючюк. Допълни, че за младежите на ДПС многообразието е кауза и с акции са показали, че никой няма да бъде изоставен и в пандемията независимо от цвета, расата му и политическите му предпочитания.

"Именно уникалният политически модел у нас може да се допринесе за развитието на Западните Балкани", категоричен бе Кючюк. Според него младите хора у нас имат проблеми, които могат да бъдат решени от други управляващи, които са по-компетентни и отговорни, но за целта била нужна нова политическа култура. Младите в ДПС пък имали много добри учители, подчерта той. И благодари на почетният председател на ДПС Ахмед Доган, че ги е обучавал и им е дал възможност да се присъединят към движението.