Сезгин Мехмед е новият председател на Младежкото ДПС (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9245865 www.24chasa.bg
Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ с новият председател на Младежко ДПС Сезгин Мехмед. СНИМКА: МДПС

Новият председател на Младежкото ДПС е Сезгин Мехмед. Това обявиха от партията преди минути.

Днес се проведе осмата Национална конференция на Младежко ДПС, на която бе избрано ново ръководство. Преди няколко седмици евродепутатът и доскорошен председател на младежите от движението Илхан Кючюк обяви пред “24 часа”, че няма да се кандидатира за нов трети мандат. Сезгин Мехмед пък бе единственият кандидат за нов председател.

Досега Мехмед бе зам.-председател на младежката организация. Той е роден на 2 април 1987 г. в гр. София. Завършил е магистърска степен по „Политически мениджмънт и публични политики” в Нов български университет, има бакалавърска степен по специалност „Маркетинг” и професионална квалификация „Икономист”. Българско училище за политика „Димитър Паница” – Випуск 2015, Световният форум по демокрация в Страсбург – 2015 г. Член на Управителния съвет на Национален младежки форум (НМФ). Секретар на Младежко ДПС в периода 2013 – 2016 г. Владее турски и английски език.

  Конференцията на младежите от ДПС се проведе онлайн за първи път тази година. Причината - пандемията от коронавирусна инфекция. Новото ръководство бе избрано от 350 делегати.

На 12-и декември предстои пък конференция за избор на ново ръководство на ДПС, която също ще се проведе онлайн, но този път в нея участие ще вземат 1000 делегати.