5774 са новозаразените с коронавирус в Сърбия за денонощието

https://www.24chasa.bg/novini/article/9246137 www.24chasa.bg
Броят на заразените с новия коронавирус в Сърбия нарасна за денонощие с 5774 души СНИМКА: Ройтерс

Броят на заразените с новия коронавирус в Сърбия нарасна за денонощие с 5774 души, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС. Броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19, достигна 1168, след като през последните 24 часа починаха 28 души от усложнения, предизвикани от инфекцията.

Общият брой на заразените в страната нарасна на 111 125 души. През последното денонощие са направени 16 938 теста. На апаратно дишане са 209 пациенти, сочат официалните данни.

Вчера сръбското здравно министерство съобщи за 6254 новозаразени, предаде БТА.

Според местни лекари клиничната картина на пациентите с Ковид-19 от третата вълна е значително по-лоша от тази на заболелите през първата и втората вълна. Наблюдава се висок процент на тежки усложнения.

Заради нарасналия брой заразени правителството на Сърбия въвежда от вторник нови ограничения за работното време на развлекателните заведения, търговските центрове и магазините. Те ще трябва да затварят в 18,00 ч. Премиерът Ана Бърнабич каза, че правителството е обмисляло и възможността за въвеждане на вечерен час, но засега е решило да се въздържи от тази мярка. По-рано властите в Сърбия ограничиха събиранията на хора до максимум пет души, както на закрито, така и на открито пространство, припомня ТАСС.