Божков представи партията си "Българско лято" с онлайн събитие (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9247124 www.24chasa.bg
Васил Божков

Аз съм бизнесмен, а не политик, в политиката трябва да влязат млади хора с чисти сърца, казва Божков

Политическа партия "Българско лято" представи днес бизнесменът Васил Божков с онлайн събитие в социалните мрежи и официалния сайт на партията.

Бизнесменът получи 17 обвинения в началото на година, сред които ръководене и организиране на престъпна група, подбудителство към убийство и др. Оттогава Божков е в Дубай. Преди време с видео, публикувано в социалните мрежи, той обяви, че ще стартира свой политически проект наречен "Българско лято".

Партия "Българско лято" бе представена чрез 21-минутно видео днес във Фейсбук и през сайта на формацията. Инициативният комитет за създаването на партията пък се е събрал още преди месец, стана ясно от видеото. Днес онлайн бяха представени принципите, целите и мисията на партията с уговорката, че при парламентарните избори те ще бъдат надграждани от всички нейни членове и съмишленици.

25 цели за изпълнение си е набелязала формацията, става ясно от видето. Сред тях са върховенство на закона, независимост на властите, отпадане на имунитета за народни представители, референдуми за важни обществени теми, електронно гласуване и администрация и др., справедливо разпределение на обществените средства и равен достъп на малкия и среден бизнес, елеминиране на кражбата на европейски пари, възстановяване на унищоженото историческо наследство и др.

"Със създаването на "Българско лято" не целя да бъда премиер или да имам политическа власт. Повече от 30 г. правя бизнес в България. Успехът рано или късно те прави зависим от политиците, които действат като силова групировка. На определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри дела. Затова реших да създам "Българско лято". Не партия, а уникален политически проект, чиято мисия е да елиминира хунтата от политиката и да създаде път за достойни, свободни и образовани българи, които да поемат контрола на България в свои ръце", обяснява Божков във видеото.

"Аз съм бизнесмен, а не политик. В политиката трябва да влязат млади хора с чисти сърца. Платформата на "Бългаско лято" ще даде възможността за изграждане на независима, самоконтролираща се и публична структура за действаща пряка демокрация. Трябва да започнем начисто - с нови лица, които не са участвали досега в политиката. Моята лична мисия е да първия български политически проект, който още в своите основни приниципи елиминира дори възможността за влияние, корупция и зависимости. Като основател на "Българско лято" моят договор за вашето членство е бъдете смели, бъдете независими, бъдете достойни, отстоявайте позицията си и дръжте на думата си, управлявайти така, че когато един ден се погледнете в огледалото, да виждате себе си и да се гордеете с постигнатото", казва още Божков.

Във видеото бяха представени и част от членовете на партията. Повечето от тях са на възраст между 30 и 40 г. Някои от тях са българи, които живеят в чужбина. Други работят като мениджъри, ай ти специлисти, бизнесмени, експерти и предприемачи в България.