Марияна Николова посети белодробната болница във Велинград

https://www.24chasa.bg/novini/article/9247480 www.24chasa.bg

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация на пневмофизиатрични заболявания "Света Петка Българска" във Велинград, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Николова е обсъдила с директора на болницата д-р Цветан Дафов възможностите за възстановяване на пациенти, преболедували Ковид-19. Вицепремиерът е заявила, че местоположението и материалната база на лечебното заведени са изключително благоприятни за долекуване и възстановяване на преболедували коронавирус.

"Ценим високо усилията на всички медици и сме благодарни за неуморните усилия, които заетите на първа линия полагат в борбата с пандемията", коментирала министър Николова.

По думите на д-р Дафов болницата има 136 легла, като заетостта в момента е 40 процента. "Доказано е, че Ковид-19 засяга белия дроб и затова климатолечението в съчетание с рехабилитационни здравни процедури са изключително подходящи за организма за долекуване и възстановяване", коментирал още директорът на белодробната болница.