ДПС се ядоса - 4 години никой не ги чувал (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9247872 www.24chasa.bg
МУСТАФА КАРАДАЙЪ

Сезгин Мехмед оглави младежите от движението на генерална репетиция за онлайн конгреса на партията

Гневна констатация към останалите партии в страната отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в реч пред младежката организация на движението.

Сезгин Мехмед (първият вдясно) поема поста от доскорошния лидер на младежите в ДПС Илхан Кючюк (в средата).

СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР ДПС
Сезгин Мехмед (първият вдясно) поема поста от доскорошния лидер на младежите в ДПС Илхан Кючюк (в средата). СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР ДПС

“От 4 години призоваваме основните политически сили в страната да седнем на масата и на база на партийните ни приоритети да определим тези на държавата. 4 години в България никой не ни чу, но тези приоритети са и приоритети на ЕС”, каза той.

Карадайъ говори пред осмата национална конференция на младежкото ДПС в събота. Тя се проведе изцяло онлайн. На нея 350 делегати избраха за нов председател 33-годишния Сезгин Мехмед.

Изборът трябваше да се проведе в средата на април. Пандемията от COVID-19 обаче го отложи, тъй като се провежда на закрито. Той, както и този за лидер на ДПС обаче не могат да се отлагат повече, защото според Закона за политическите партии, формацията подлежи на закриване, ако не проведе избора до 24 април 2021 г. Затова и събранието стана онлайн и се превърна в генерална репетиция за избора на лидер на ДПС, който ще е на 12 декември.

“Имате визията и готовността да направите живота по-добър. С вашия хъс трябва да привлечете и всички активни граждани, споделящи общите ни ценности. Свободни в своя избор, отговорно да претворите в дела своите идеи за по-красив и по-чист свят”, призова Карадайъ. Той специално предаде поздрави от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Настоя, че в ръцете на младите е бъдещето и припомни приоритетите на партията за чист въздух, вода, храна, чиста енергия и високи технологии.

“Основна задача пред младежката ни организация ще остане привличането на нови членове и разширяването на партийната карта”, обеща пък новоизбраният младежки лидер Сезгин Мехмед. Очерта като проблем, че политическата апатия на младежите се увеличава. От една страна, това било заради фалшивите новини в публичното пространство и изисквало “нов подход за селектиране”.