Корнелия Нинова: Оттеглете бюджета, той вече е неадекватен

https://www.24chasa.bg/novini/article/9253784 www.24chasa.bg
Лидерът на БСП Корнелия Нинова СНИМКА: Пресцентър на БСП

Да отпадне разглеждането на държавния бюджет на днешното извънредно заседание на парламента, което започна от 12 часа. Това предложи председателката на БСП Корнелия Нинова.

Предложението й не бе прието в залата. 71 депутати я подкрепиха, 79 бяха "против" и 9 се въздържаха.

Тя поиска управляващите да оттеглят предложения бюджет за 2021 г., защото според нея той вече е неадекватен. "Оттеглете бюджета днес. Той е вече неадекватен. Той е правен при други обстоятелства. Ако в сряда мерките на здравния министър бъдат одобрени от правителството, ще са нужни нови мерки за помощ на бизнеса и семействата. Да се внесе тогава отново. Всичко друго е допълнителен хаос", призова тя депутатите от ГЕРБ и напомни, че преди месец НС е гласувало Министерския съвет да актуализира и приведе в действие националният план за действие по време на пандемия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова СНИМКА: Пресцентър на БСП
Лидерът на БСП Корнелия Нинова СНИМКА: Пресцентър на БСП

"Този срок изтече. Правителството на Боросов не е актуализирало националния план. Той убива инстируциите и управлява авторитарно. Вие от ГЕРБ подкрепихте това решение. Правете си изводите. Правителството продължава да действа на принципа проба-грешка.
Вчера в 16,30 ч премиерът каза, че не се налага никакво затваряне, само половин час по-късно здравният министър каза, че затваряме държавата. За да направите хаосът още по-пълен новите мерки по никакъв начин не са подкрепени с помощ за бизнеса", каза още Нинова.

Тя попита управляващите как родителите ще бъдат компенсирани, за да гледат децата си или какво да направят малките и средни фирми, след като спрат работа от този петък.