Спипаха шофьор пиян броени часове, след като му отнели книжката и табелите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9254150 www.24chasa.bg
При проверка с техническо средство, дрегерът е отчел 2,53 промила. Снимка Архив

Софийска районна прокуратура внесе днес за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С. Т., на 52 г., заловен да управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно 3,28 на хиляда, установено по надлежния ред. Това съобщиха от прокуратурата. 

На 04.10.2020 г. около 22,05 ч. в ж.к. „Хаджи Димитър“, гр. София, обвиняемият С. Т. управлявал собствения си лек автомобил без регистрационни табели. Той бил спрян за извършване на проверка от полицейски служители при 05 РУ-СДВР. По време на проверката С. Т. силно лъхал на алкохол, поради което било поискано съдействие от екип на отдел „Пътна полиция“-СДВР.

Пристигналите на мястото полицейски служители извършили проверка на обвиняемия с техническо средство „Алкотест Дрегер 7410+“, което отчело положителен резултат от 3,28 на хиляда алкохол в издишания въздух. За констатираното нарушение на обвиняемия бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му бил връчен талон за изследване. В хода на проверката било установено, че свидетелството за управление на МПС на С. Т., свидетелството за регистрация на автомобила и регистрационните табели на автомобила са били иззети от служители на отдел „Пътна полиция“ преди няколко часа, като на С. Т. е бил съставен акт. Автомобилът на обвиняемия, без регистрационни табели, бил предаден от него с протокол за доброволно предаване.

След това С. Т. бил придружен до болничното заведение, където писмено декларирал, че не е съгласен да бъде прегледан и да му бъдат взети проби за установяване на употреба на алкохол. Съгласно Наредба №1 от 19.07.2017 г. за реда за установяване на употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози при отказ за изследване, употребата на алкохол се установява въз основа на показанията на техническото средство.

Предстои делото срещу обвиняемия С. Т. да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.