Окръжният съд в Добрич допусна предаване на румънка на властите в родината й

https://www.24chasa.bg/novini/article/9254346 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Състав на Окръжния съд в Добрич допусна предаването на румънска гражданка на компетентните органи в родината й в изпълнение на Европейска заповед за арест, издадена от Апелативен съд Клуж–Напока.

Румънските съдебни власти са поискали задържане и предаване на А.Т. заради привеждане в изпълнение на влязла в сила ефективна присъда, с която жената е била осъдена на 2 години лишаване от свобода за измама. Наложеното й наказание е за извършена в периода 2 - 9 юни 2011 г. продажба на акции и неправомерно присвояване на получените пари.

Чуждата гражданка, която има разрешително за пребиваване у нас, е била установена и задържана на 16 ноември т.г. в Балчик, след което й е наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Окръжният съд потвърди взетата спрямо жената мярка и разпореди тя да бъде приведена в следствения арест в Добрич до фактическото й предаване на властите в Румъния.

Постановеното от Окръжния съд решение е окончателно и не подлежи на обжалване, тъй като задържаната доброволно изрази съгласие да бъде предадена на румънските съдебни власти.