Майки с колички в сблъсък с джип със служебна карта от министерство за тротоар

https://www.24chasa.bg/novini/article/9256118 www.24chasa.bg

Луксозното возило за поне 145 хил. лв. било паркирано на пешеходната зона по бул . "Симеоновско шосе", не е ясно дали е лично или служебно

Майки с детски колички се възмутиха във фейсбук от огромен джип "Рейндж Роувър", който е паркирал на тротоар на бул . "Симеоновско шосе" в София.

Във вторник Звезделина Митева и нейна приятелка с бебетата си не успяват да минат по пешеходната зона, защото на нея се е настанило бялото луксозно возило. Бул . "Симеоновско шосе" е изключително опасно по всяко време на денонощието и дори човек без количка рискува живота си ако за секунди заобиколи кола, паркирала на тротоара.

"Искам да попитам Гюлжан Мехмедова от къде да мина с количката?! Може би по булеварда или през дървото?! Министерство на земеделието и храните... Само да добавя, че дамата се появи. И заяви на мен и още една майка: "Ами то и други спират като мен!". това пише във фейсбук Звезделина Митева. Съвсем близо до мястото, където е паркирал джипът на държавния служител има модерно заведение за хранене.

От снимките, които е направила става ясно, че на стъклото на джипа има служебна карта на Гюлджан Мехмедова , а на него е изписано "Министерство на земеделието, храните и горите". Всъщност Гюлджан Мехмедова е била младши експерт в Държавен фонд "Земеделие" и е работила по обществените поръчки в институцията, показа справка на "24 часа". Освен това е сътрудник на депутат в парламента.

Гюлджан Мехмедова не работи при нас, отричат тя да е техен служител от ДФ "Земеделие". От земеделското министерство обясниха, че Гюлджан Мехмедова е работела в МЗХГ, но от 1 февруари 2020 г. вече не е техен служител. Служебната карта, която е поставена на предното стъкло на джипа, е магнитна карта за достъп до паркинга на институцията. Същата била със спрян достъп след напускането на служителя. Пропускът по никакъв начин не давал облекчения на водача при шофиране.

Моделът на джипа е "Рейндж Роувър Спорт". Ценовата листа на фирмата вносител показва, че най-евтиният модел е 145 хил . лв . , а най-скъпият е 300 хил . лв .

 

"24 часа" ще потърси Държавен фонд "Земеделие" и Пътна полиция към столичната полиция за повече подробности по случая в сряда.