Според ново проучване Китай е предприел навреме мерки за овладяване на епидемията от новия коронавирус

https://www.24chasa.bg/novini/article/9256409 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Ново проучване, резултатите от което бяха публикувани наскоро в издаваното от „American Cell Press“ и Асоциацията за насърчаване на младежките иновации към Китайската академия на науките списание "The Innovation" показват, че Китай е предприел мерки за превенция и контрол веднага след избухването на епидемията от новия коронавирус, намалявайки ефективно новите случаи на заразени, предава Радио Китай

Изследователският екип заяви, че според резултатите от тяхното проучване икономиката е била засегната от новите мерки за предотвратяване и контрол на вируса, но широкомащабното разпространение на заразата е било ограничено и са постигнати значителни ползи за общественото здраве. Изследването представя технологични средства за мониторинг на новите мерки за контрол на епидемията и създава основа за по-нататъшната оценка на глобалните мерки за превенция и контрол на вируса.

Китайското правителство предприема своевременно различни мерки за овладяване на епидемията. До края на февруари е предотвратено заразяването на десетки хиляди хора с новия коронавирус, посочват учените.