Съмнение за насилие в нелегална детска градина

https://www.24chasa.bg/novini/article/9256423 www.24chasa.bg
Кадър: NOVA

Мястото не съществува по документи

Родители твърдят, че детето им (1 год. и 9 месеца) е бито в детска градина в столичния кв. „Дружба”, предава NOVA. 

„Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лв. Първите наранявания на детето бяха синини по крачетата. След това обаче имаше огромна синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че са се били с друго дете. Най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще ни прекрати договора. Искахме да видим камерите, но тя отказа”, разказа пред NOVA майката на пострадалото дете.

Майка на момиченцето разпространи снимки във Facebook, на които се виждат синини и наранявания.

Тя поясни, че е подала сигнал до МВР и „Закрила на детето”. По думите й в градината няма медицинска сестра. „Знаем, че за всяка група се грижат 2 жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но предвид коронавируса не сме влизали в сградата”, поясни жената.

Директорката отказа да коментира темата. От МОН обясниха, че градината няма лиценз, а от „Закрила на детето” казаха, че това място не съществува по документи.