Костадин Ангелов: Не е време за разделение

https://www.24chasa.bg/novini/article/9256500 www.24chasa.bg
Здравният министър Костадин Ангелов СНИМКА: Фейсбук

"Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат децата си вкъщи, а други задължително да ги пратят на училище, когато едни искат да защитят, а други да не се нарушава свободата им, когато сме толкова разединени, толкова далечни, толкова враждебни, толкова неразбиращи, толкова уплашени, толкова несъгласни, толкова мразещи…". Това написа в профила си във Фейсбук здравният министър Костадин Ангелов. 

"Там, сякаш в друг свят, има едни герои в бели престилки, които не спят, които почти не ядат, които са на крак всеки ден, всеки час и минута, които нямат време да прегърнат децата си, които не могат да целунат жените си, на които просто не е останал живот различен от скалпели, кръв, игли и плазма, дефибрилатори и кислородни концентратори.

Те са там, за да можем всички ние, които или вярваме, или не - да сме добре, да сме здрави, да ни има! За да можем ние да прегърнем децата си, да кажем “обичам те” на любим човек!

Не е време за разделение, противопоставяне на хората.

Време е да си помогнем и заедно да спечелим битката!", призова Ангелов.

В понеделник здравният министър Костадин Ангелов поиска много по-строги мерки за справяне с кризата с коронавируса. Мерките ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет днес.