Протест пред МС срещу противоепидемичните мерки (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9256940 www.24chasa.bg

11:30 ч. - Двата протеста се смесиха. Този пред МС се опита да се смеси с този на превозвачите, но таксиджиите не го приеха и казаха, че няма да участват в подобни мероприятия. Тези от МС преминаха в шествие. Организаторите на протеста на превозвачите заявиха, че оттеглят автобусите и такситата, защото смятат смесването на двата протеста за провокация и не искат да участват в подобни активни мероприятия. Първият автобус се оттегля вече.

11:00 ч.- Привърженици на партия "Възраждане", както и представители на "Системата ни убива" протестират пред сградата на Министерски съвет срещу приетите от правителството мерки против разпространението на коронавируса. На протеста са и представители на АБВ. Полицейското присъствие е засилено, особено около сградата на Министерски съвет, където има плътен кордон от полицаи. Протестиращите скандират "Оставка".

Част от демонстрантите правят опити да пробият кордона. Един от протестиращите удари полицай с националния флаг. Движението в района е блокирано.

Припомняме, че успоредно с това има протест на автобусни превозвачи и таксиджии срещу ветото на президента Румен Радев и неотхвърлянето му от парламента. То е върху промени в Наказателния кодекс, които предвиждат от 2 до 5 г. затвор и конфискация на автомобила при нелегален превоз. Към 60 автобуса и 150 таксита блокираха разрешено площада.