Над 2000 са починалите от COVID-19 за ден в САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9258598 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Денонощният брой на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 2000 души за първи път от май, а болниците в страната вече са препълнени, което предвещава предстоящ ръст на смъртните случаи с наближаването на сезона на празниците, предаде Ройтерс.

Броят на смъртните случаи от COVID-19 достигна 2157 вчера, което означава, че един човек умира на всеки 40 секунди, а 170 000 са новозаразените - числа, които според експерти, могат да нараснат, когато милиони американци, пренебрегващи официалните предупреждения, ще се отправят на пътуване за утрешния Ден на благодарността, предава БТА.

Настанените в болници пациенти с COVID-19 в САЩ надхвърлиха 87 000 души вчера, което е рекорд, а 30 от 50-те щата регистрираха рекорден брой на хоспитализациите, свързани с коронавирус този месец, сочат официални данни на Ройтерс.

Денонощният рекорд на смъртните случаи бе регистриран на 14 април в началото на пандемията.

От началото на глобалната пандемия САЩ са регистрирали общо 260 хиляди починали и 12,6 милиона заразени с COVID-19, което ги нарежда на първо място по тези показатели в света, а "всички пътувания за Деня на благодарността гарантират, че никой няма да ни изпревари", каза д-р Татяна Прауел от университета "Джонс Хопкинс".

"Американският мироглед "всеки сам за себе си" убива стотици хиляди от нас. Ужасно е да наблюдаваме това", написа д-р Прауел в туитър.