От COVID-19 си отиде издателят с кауза Васил Мирчев (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9259470 www.24chasa.bg
Васил Мирчев

“24 часа” би дал своята награда от конкурса “Мениджър на годината”, в който партнира на списание “Мениджър”, на създателя му - за уроците по толерантност и уважение към конкурентите

Личната кауза на предприемача Васил Мирчев, който стъпи в издателския бизнес чрез списанието “Мениджър”, бе да показва най-добре управляваните компании в България.

Правеше го търпеливо, с уважение към всеки, опитал и успял да прави бизнес в тази държава 13 години. Точно толкова пъти Васил заставаше в края на вечерта на конкурса “Мениджър на годината” пред препълнената зала в Националната опера

и с вълнение

преподаваше

поредния урок

за толерантност, успех, търпение, уважение към конкурентите. Последният, 13-и конкурс, бе необичаен - както всичко, което ни се случва през тази ужасна 2020 година. Без публика. И екипът на “24 часа”, който партнира на “Мениджър на годината” с искрена симпатия към това, което правят Васил и списанието, не успя да даде своята награда. Тя обикновено е за компании, които инвестират в образование, социални кампании или дарителство. Ако можехме, днес бихме я дали на Васил.

За зареждането с

позитивна

енергия.

“Вярвам на

България”,

казва искрено преди година бизнесменът, включвайки се в кампания, която да убеди чрез лични примери младите да останат тук. Във видеото 61-годишният Васил разказва за своите 1000 души екип и за фирмите си, които са лидери в 11 сектора на икономиката - логистика, рекламни и корпоративни услуги, образование, дистрибуция на бързооборотни стоки, печатно-издателска дейност. Когато признава, че е постигнал американската мечта в България, я формулира по следния начин - американската мечта е, когато успехът, амбицията, енергията се балансират със здраво семейство. Такова е и неговото, което го правеше истински щастлив и горд.

COVID-19 отне

един баща, готов

да тича по

кварталната

улица след

момчето си,

за да не падне то от велосипеда. Отне и бизнесмен, който мечтаеше да има истински икономически всекидневник. Дори беше начертал модел - достоверността и професионализмът на “24 часа” и подкрепата на поне 100 бизнесмени, за които издателската дейност не е лобизъм, а начин да осветиш добри примери и да насърчаваш други да ги следват.

Васил Мирчев освен създател и издател на списание “Мениджър”, което е на 22 г., е и председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на “ВМ Финанс Груп” с над 20-годишен опит като предприемач. През 2009 г. той е избран за председател на Консултативния съвет на Глобалния договор на Програмата за развитие на Обединените нации България - доброволческа мрежа, насърчаваща развитието на социално отговорни практики и проекти за опазване на околната среда в оперативната дейност на различни бизнеси.

Екипът на “24 часа” губи ценен партньор и приятел. Изказваме съболезнованията на семейството на Васил Мирчев.