Експерт на ОИСР: Възстановяването на китайската икономика е от важно значение за света

https://www.24chasa.bg/novini/article/9260545 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Маргит Молнер, директор на отдела за изследване на китайската политика към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), заяви в интервю, че като втората по големина икономика в света, Китай първи се е възстановил от епидемията от новия коронавирус и това е от важно значение за света, предава Радио Китай.

Тя каза, че Китай подкрепя глобалните противоепидемични действия и е предоставил голямо количество антиепидемични материали на други страни. „Освен това доставя продукти, необходими за дистанционната работа, с което помага на другите държави да се справят с промените в начина на живот“, каза още Молнер добавяйки, че китайската икономика продължава да се възстановява и страната не само ще предоставя необходимите продукти на други страни, но постепенно ще отговори и на търсенето на чуждестранни суровини и потребителски стоки, което е от важно значение за света.

Относно наскоро подписаното Споразумението за регионално всеобхватно икономическо партньорство (РВИП) тя изрази увереност, че то ще е от важно значение за регионалното и международно сътрудничество.