Видинският кмет д-р Цветан Ценков стана доброволец в болницата

https://www.24chasa.bg/novini/article/9261633 www.24chasa.bg
Кметът на Видин д-р Цветан Ценков

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков откликна на призива на ръководството на изпадналата в затруднение многопрофилна болница "Света Петка" и стана доброволец в ковид отделението. Така кордиологът д-р Ценков стана един от седемте доброволци, отзовали се досега в помощ на лечебното заведение, сподели шефката му д-р Ивета Найденова.

"Тук съм още от понеделник и работя всеки следобед в ковид отделението на видинската болница, за да помагам в спасяването на човешки живот, каза видинския кмет. - Заварих дошли да помагат в отделението още няколко медици, но сред доброволци има и хора с различни професии. И за мен и за тях е въпрос на чест да помогнем на нашата болница в трудното за всички ни време".

Заради тежката ситуация, свързана с разпространението на коронавируса, нарасналия брой хоспитализирани и чакащи пред спешното отделение на видинската болница, ръководството й отправи в началото на седмицата апел за набиране на доброволци, които да помагат в санитарната дейност и пропускателния режим. Отзовалите се на призива доброволци без медицинско образование преминават инструктаж за да бъдат напълно полезни на здравното заведение.