Обвиняват 21-годишен мъж за убийството на двамата възрастни съпрузи

https://www.24chasa.bg/novini/article/9262300 www.24chasa.bg

Окръжна прокуратура в Шумен привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа Г. Й., на 21 г., за двойното убийство, извършено във вилна зона на града, съобщиха от съдебната институция.

На 23 ноември, в 13.30 часа, в дежурната част на ОД на МВР - Шумен, бе получен сигнал, че във вила в местността "Под манастира" в града са намерени два трупа - на мъж и на жена, съответно на 75 и на 68 години, подаден на тел. 112 от дъщерята на съпрузите, припомнят от прокуратурата.

Иззети са множество веществени доказателства и са разпитани над 20 свидетели. След проверка на всички възможни версии е достигнато до извода, че извършител на деянието е Г. Й., на 21 г., внук на пострадалите. Той обяснил какво е станало и отвел разследващите до мястото, където е било изхвърлено оръжието на престъплението, което е намерено и иззето.

След преценка на събраните до момента доказателства по досъдебното производство Окръжната прокуратура в Шумен е привлякла Г.Й. към наказателна отговорност за убийство на повече от едно лице с користна цел, тъй като е установено, че след деянието са отнети и пари.

Предстои прокуратурата да внесе искане в Окръжния съд в Шумен за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която трябва да даде заключение за конкретните причини за смъртта на мъжа и жената, както и ДНК-експертиза на веществено доказателство по делото. Предстоят още множество следствени действия с оглед разкриване на обективната истина по случая, включително на мотива за престъплението, допълват от Окръжната прокуратура в Шумен.