Корнелия Нинова: Кой наряза Напоителни системи и създаде ВиК холдинг

https://www.24chasa.bg/novini/article/9263741 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова. Снимка БСП

След твърдения за предстояща водна криза от екомисистъра лидерката на БСП отново поиска оставката на правителството от парламентарната трибуна

"Кой наряза "Напоителни системи" на скрап и ги продаде? Част от проблема е липсата на "Напоителни системи". Кой създаде ВиК холдинг наскоро? При правителството на Борисов бяха нарязани напоителни системи от един негов приближен, който сега се превърна в негов говорител." Това попита от трибуната на парламента лидерката на БСП Корнелия Нинова след дълго изказване на екоминистъра Емил Димитров, че предстои земеделска водна криза в много части на България догодина.

"Всичко, което чухме, ние отдавна го говорим", каза след Димитров соцлидерката и припомни за случаите с Аспарухово и Мизия. "Помня шараните по площадите на Мизия, след като 4-метровата вълна се оттегли. Тогава не обърнахте внимание. Дадохте отговор: "Свиквайте. Има климатични промени в света." Ето обаче отговорът за това. Управлението на Борисов е безхаберно", добави Нинова.

Тя даде високата оценка за професионализма и компетентността на онези експерти от комунистическо време и отбеляза, че стои огромният въпрос от заплаха от водна криза в земеделието и водни бунтове.
Въпросите за чистата вода, земя и въздух са въпросите за нашето бъдеще. Нинова отново поиска и оставката на цялото правителство.