Вдигнаха черен обелиск за Стефан Данаилов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9263883 www.24chasa.bg
Черният обелиск в памет на актьора вече е поставен

1 г. след смъртта на обичания актьор

На годишнината му влизам в първата си операция на сърце като асистент, каза синът му Владимир

Днес се навършва една година от кончината на великия български актьор Стефан Данаилов. По този повод семейството му вдигна черен обелиск на лобното му място в Боянските частни гробища, информира "България днес". 

Паметникът, който вече е сложен на гроба на великия актьор, също като на Стоянка Мутафова, е от черен гранит с името и думите му: "Иска ми се хората да ме запомнят като Ламбо, български артист". На черния обелиск няма кръст, тъй като приживе актьорът не беше вярващ.

Мастера бе погребан до съпругата си Мери в Боянските частни гробища.

На същата дата от кончината на Мастера - 27 ноември, синът му Владимир Данаилов влиза в първата си операция на сърце като асистент, научи "България Днес" от самия него.

"Притеснено ми е, но ще се стегна, колкото и да съм развълнуван. Много ми липсва татко, сънувам го и се старая да не го разочаровам с нито едно свое действие. По цял ден съм на лекции, уча много усърдно и искам да изпълня мечтата му нашият род да има доктор Владимир Данаилов". Това сподели синът на Стефан Данаилов, който изпрати снимките от паметника на баща си на вестника.

Той обясни още, че съжалява, че няма да успее да присъства на днешната панихида, която е от 11 часа на гробищата, но майка му ще бъде неговият представител там. Ирен Кривошиева се е подготвила, като лично е омесила питка за панихидата.

"Знам, че ще дойдат всичките му близки, както и последният му клас. Поради пандемичната обстановка външни хора няма да присъстват", уточни още Влади.

Единственият наследник на Стефан Данаилов всеки ден се чува с майка си и е доста притеснен от ковид ситуацията у нас.

"Непрекъснато й казвам да се пази. Знам, че Николай, съпругът й, е изкарал вируса не много тежко, а през това време майка ми е била под карантина. Но аз имам и възрастна баба, така че е хубаво, че всички се пазят", сподели още Данаилов-младши.

Междувременно племенницата на Ламбо - Росица Обрешкова, вече пише сценария за документално-игралния филм с работно заглавие "Ламбо - толкова обичан", посветен на големия актьор. Тя е негов сценарист, а Ивайло Христов ще е режисьор.

"Животът на Стефан беше пъстър, многопосочен и шантав. Много неща си е казал, но се надявам и ние да добавим неизвестни факти през очите на близки, на негови студенти, които имаха особено отношение към него. Снимките ще включват Италия, Франция, Русия, там, където той е снимал и е обичан", каза Обрешкова.

Филмът бе замислен малко след кончината на Ламбо. Покрай коронавируса работата се забавя, но продуцентът Кирил Кирилов е сигурен, че ще убедят НФЦ да финансира лентата, която може да стане дори двусерийна.

Междувременно Росица Обрешкова създаде моноспектакъла "Страшносмешнонеобщуване" с монолог с вуйчо й, който показа с голям успех в Пловдив на фестивала "Сцена на кръстопът", а като премине пандемията, замисля и гастроли в цялата страна.