Джаджата за качествен живот, която ще те върне дори да се загубиш

https://www.24chasa.bg/novini/article/9265534 www.24chasa.bg

Watch GT2 Pro на Huawei си има всичко, ляга на ръката като бижу, а качеството му не подлежи на съмнение

В наситения пазар на смартустройства наистина трудно се намира джаджа, която да впечатли. Но се оказва, че от Huawei предлагат умен часовник, който привлича вниманието с изключително качество на достъпна цена.  

Да започнем от материалите, от които е изработен Watch GT2 Pro. Корпусът е титаниев, а покритието на дисплея е от сапфирен кристал. Материали, които се срещат рядко дори в стандартни часовници от много висок ценови клас, а при смартустройствата почти отсъстват. Благодарение на сапфиреното  покритие часовникът трудно може да бъде надраскан, а екранът му се почиства изключително лесно. Използваната OLED технология при дисплея осигурява ярки и наситени цветове.

Бижу на ръката

Huawei Watch GT2 Pro се предлага в два варианта – Sport Edition (с гумена каишка) и Classic Edition (с кожена каишка). И двата варианта са красиви, а дизайнът е изключително красив. Часовникът е удобен за носене, не тежи и сложен на ръката е като истинско бижу.

Циферблатът може да бъде различен през всеки ден от годината – в приложението има богат избор от над 200 вида. По този начин може да бъде съчетан с всеки аутфит – спортен за фитнес, делови през деня или за официална вечеря. А благодарение на Huawei Share OneHop на циферблата може да се сложи снимка на любимите хора или красив пейзаж, който сами сме снимали.

5 минути зареждане осигуряват 10 часа работа

Батерията на смартчасовника е наистина впечатляваща и трудно се открива аналог в този ценови сегмент. Почти при всяко положение ще издържи седмица и половина, две без зареждане. А ако случайно се окаже, че батерията се е изтощила, на помощ идва бързото зареждане. Ама наистина бързо - нашият тест показа, че зареждане за 5 минути осигурява работа на джаджата около 10 часа. 

Зарядното е безжично със стандартно Qi, което означава, че Huawei Watch GT2 Pro би работил и с други безжични зарядни. Ако сте забравили оригиналното си зарядно, може да го заредите и със своя Huawei смартфон.

100 режима за тренировки или просто разходка

Huawei Watch GT2 Pro предлага над 100 режима за тренировки. Данните, които може да генерира за тях, са дори повече от необходимото. Има много възможности за избор на зимни спортове, включително и за запалените скиори, сноубордисти и др. Добавени са и програми за бягане, голф, дартс, дори бели денсинг.

Има 10 режима, които Huawei Watch GT2 Pro предлага като тренировки за бягане – с различна степен на натоварване и времетраене. Едно от най-забележителните неща в Huawei Watch GT2 Pro е водоустойчивостта му - може да се ползва и за водни спортове. Една обикновена разходка пък може да се превърне в повече от интересно изживяване с данни за моментна и средна скорост, размер на крачката и др.

Изгони стреса, медитирай

Смартчасовникът се грижи и за здравето на потребителя - мери пулс, кислород в кръвта, оценява съня и нивото на стрес. Последното прави постоянно, за разлика от обичайното "при поискване". По този начин през целия ден може да се следи нивото и стресът да бъде прогонен с почивка или упражнения.  

Качеството на съня също не е забравено - измерва дълбок, лек и REM сън и дава подробна статистика. Има и вградено приложение за медитация чрез упражнения за дишане.

А когато някой от показателите, които са заложени за следене от потребителя, излезе извън норма, часовникът дава гласово предупреждение и препоръки за подобряване.

Светкавична комуникация

Връзката с телефон е светкавична, а Watch GT2 Pro работи с всяко устройство без значение от марката. Единствено трябва да се изтегли  Huawei Health - приложение, което работи на всяко устройство без значение от марката.

Обаждания и съобщения се появяват на часовника с вибрация. Не може да се отговаря на текстови съобщения, но не вярваме и че потребителите очакват такова нещо от часовник. Поддържат се всички нотификации, които могат да дойдат на телефона.

Всеки потребител има възможност да персонализира приложенията за комуникация, които да му показват нотификации - viber, messenger, e-mail и много други. При разговор се чува повече от добре.

Топ функции след тестване на Huawei Watch GT2 Pro

Route Back – уникална функция, която помага да се намери пътя обратно. Watch GT2 Pro записва маршрута и ако се окаже, че потребителят не помни как да се върне, му посочва пътя обратно до началната точка. Важна функция, която може да ти потрябва веднъж, но да се окаже животоспасяваща. 

За тези, които нямат притеснение, че могат да се загубят, има допълнителните функции като компас и акселерометър. А с вградената функция за фенерче могат да осветят добре пътя си.

Find phone – със сигурност това е панацея за всички, които поне веднъж са забравили къде са оставили телефона си. Суперудобна функция, чрез която много бързо се открива местоположението на смартфона само с едно кликване.

По-близо до природата - предупреждава за лошо време и показва постоянно температурата навън. Към това има данни кога е изгревът и кога залезът, както и за осемте лунни фази като новолуние, пълнолуние, първа четвърт и други.

Заключение

Ако Huawei Watch GT2 Pro трябва да бъде описан само с три думи, те ще звучат така - качество без компромис. И то на каква страхотна цена! Наистина не можем да си обясним как толкова качествена изработка - добър, бърз и интуитивен софтуер, най-добрите и издръжливи материали (титаниев корпус, сапфирен кристал), е на такава достъпна цена!

Huawei Watch GT2 Pro превръща всяка тренировка в истинско забавление.