В пика на пандемия в Москва отвори най-голямата ледена пързалка на открито

https://www.24chasa.bg/novini/article/9268968 www.24chasa.bg
Снимка Ройтерс

След като една от ледените пързалки в Москва беше превърната в болница за КОВИД-19, от снощи жителите на руската столица имат възможност да се пързалят на най-голямата пързалка на открито в града, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пързалката в развлекателния парк от съветско време ВДНХ, в северната част на Москва, отвори врати за зимата въпреки ръста на заразените с коронавируса от септември насам. Градът с над 1,25 милиона жители редовно съобщава за най-много нови случаи от всеки друг район в Русия.

Днес властите отчетоха 27 100 нови случая за денонощието в страната, като 7320 от тях са в Москва. Починалите в Русия за последните 24 часа са общо 510.

Хората на пързалката казаха, че се чувстват в безопасност, тъй като в закритите части на съоръжението са били с маски и ръкавици, а на входа измерили температурата им. На самата пързалка повече хора бяха без маска.

В съблекалните бяхме с маски. Изобщо не е страшно, каза московчанката Олга Глазунова.

Наистина е хубаво да се пързаляш. Тук усещаш, че идва зима и Нова година, сподели друга жителка, Светлана Макарова.

Някои, като Михаил Мерзляков, казват, че не са могли да устоят на желанието да излязат на леда. "Страшничко е, но искахме да се пързаляме", призна той.