Заев: Аз съм македонец, Каракачанов е българин, стига омраза

https://www.24chasa.bg/novini/article/9269347 www.24chasa.bg
Зоран Заев

„Аз съм македонец, който говори македонски, признат от целия свят. Каракачанов е българин, който говори български език, признат в цял свят. Българският народ очакват крачка към приятелство, а не реч на омразата. Това написа премиерът на Северна Македония Зоран Заев в официалния си профил във фейсбук, реагирайки на коментар на Каракачанов, който го е сравни с "българин, на който акълът му идва на другия ден". 

Заев добави, че етническото различие между тях не е единственото, а най-важното и най-сериозно различие е това как гледат на света.

"Между мен и българския вицепремиер Красимир Каракачанов разликата в етноса и идентичността не е единствената, но разликата в техните мирогледи е по-важна и по-сериозна. Работя за съгласуване на възгледите за различията и знам, че това е възможно само чрез обмен на идеи и мнения, а не чрез обиди и неподходящи послания. Нашите народи очакват крачка към приятелство, а не реч на омразата. Стига омраза, пише още той. 

Јас сум Македонец ?? кој зборува македонски јазик, признат од целиот свет. Каракачанов е Бугарин кој зборува бугарски...

Posted by Zoran Zaev on Saturday, November 28, 2020