Кога се прибавя пчелен мед в ракията
30.11.2020 08:13; Бг ФермерВъпрос
Кога е най-добре да се прибави пчелен мед в ракията, пита Георги Великов от град Генерал Тошево.
Отговор:
При производството на ракия пчелният мед се ползва главно за подобряване на вкуса и аромата. Наред с това обаче той повишава и алкохолния градус.
Медът съдържа около 74% монозахари, при ферментацията на които се образува етилов алкохол. Грубо изчислено при ферментацията на 1 кг захар се получава 1 литър 40-градусова ракия!
-
Чавушоглу: Ще работим за подобряването на отношенията с ЕС
-
Аманда Горман - поетесите носят Прада
-
Гърция планира да отвори гимназиите през февруари
-
Бивш шеф на RTL поема "Нова Броудкастинг груп"
-
Отвориха офертите за надзор при строителството на Видин - Ботевград
-
Спасиха над 250 мигранти в Средиземно море